Wie ben ik?

Mijn naam is Nicolette van Paassen-van der Hoeven. Ik ben geboren op 21 april 1967. Samen met mijn man, twee kinderen en hond woon ik in Den Haag.

Op advies van een collega ben ik bij een voetreflextherapeut terechtgekomen. De resultaten waren bijzonder en mijn interesse was gewekt.

In 2011 heb ik de drie jarige HBO beroepsopleiding voetreflexPlustherapeut aan het opleidingsinstituut Total Health succesvol afgerond. Daarnaast heb ik in 2011 de anderhalf jarige HBO opleiding Guashatherapeut aan het opleidingsinstituut Guasha Santai eveneens succesvol afgerond. Na het behalen van mijn diploma voor voetreflexPlustherapeut heb ik de 1-jarige opleiding HBO-Medische Basiskennis gevolgd (afgerond juni 2012), zodat ik me kon aansluiten bij de beroepsvereniging.

Door jaarlijks bijscholingen te volgen blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op mijn vakgebied.

Naast deze twee therapeutische opleidingen heb ik diverse workshops, cursussen en modulen gevolgd.

Gedurende mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in:

  • * Chinflex (Chinese massage en –geneeskunde)
  • * Massages gericht op hoofdpijn en migraineklachten
  • * Behandelingen bij kinderen
  • * Behandelingen tegen vermoeidheid

Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik mijn scriptie geschreven over Bi-Polaire stoornis. In dit onderzoek heb ik zes weken lang mensen behandeld met voetreflexologie bij PsyQ in Den Haag. Na afloop is gebleken dat de mensen weer eens konden ontspannen en zich weer eens blij en rustig konden voelen.

Een prachtige ervaring.