Guasha:

Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is. In oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.

Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, mineralen en gesteenten tot kunststof toe.
Tot de jaren “70 was de schraaptechniek vooral een “huis-tuin-keuken” middel dat vooral werd toegepast bij spierpijnen en verkoudheden. De schraaptechniek is uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, welke gestoeld is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.

Guasha
Guasha2

Eind jaren “90 begon de Guasha Therapie zich volop te ontwikkelen

in China, maar ook daarbuiten zoals Amerika en Europa. Nederland is toonaangevend in Europa wat de Guasha therapie betreft, vooral ook doordat er constant nieuwe ontwikkelingen zijn en de Guasha therapie bij steeds meer klachten en aandoeningen wordt ingezet met fantastische resultaten.
Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi (energie) en bloed. Guasha kan bij vele klachten/ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een aandoening / ziekte te verlichten

Guasha:

• Bevordert de bloedsomloop
• Ontgift en ontzuurt
• Stimuleert het immuunsysteem
• Neemt blokkaden en pijn weg
• Stimuleert werking van de organen
• Regenereert en revitaliseert (life-extension)
• Vermindert spanning, moeheid en burn-out
• Brengt emoties opnieuw in evenwicht
• Ontspant en bevordert helderheid van geest


Guasha gezichtbehandeling:

In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er dan ook uit de traditionele schraaptherapie een speciale ontspannende behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Deze uiterst zachte techniek heeft als doel om de energie-doorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in het gezicht te verbeteren. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-produktie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines.

Voordelen van een guasha gezichtsbehandeling zijn o.a.: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke/gladde huid.

De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.

Bij het stimuleren van de acupressuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positieve invloed op de gezondheid.

Een gezichtsbehandeling d.m.v. Guasha is niet alleen geschikt als een ontspanning of als een schoonheidsbehandeling maar is ook werkzaam bij hoofdpijnen, oogklachten, gezichtsverlamming, chronische bijholte-ontstekingen en andere hoofdklachten. Maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de gezichthuid zoals bij mee-eters, puistjes en een onzuivere huid.

Bij een Guasha gezichtsbehandeling wordt gewerkt met schrapers vervaardigd uit hoorn, jade of rozenkwarts.