Wat is voetreflexologie?

Bij voetreflexmassages wordt ervan uitgegaan dat de verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam door energiebanen verbonden zijn met bepaalde reflexgebieden op onze voeten. Het lichaam wordt als het ware weerspiegelt op de voeten.

Door middel van massage van deze gebieden (reflexzones) kunnen klachten op een natuurlijke wijze worden verholpen of verlicht. De massage geeft een complete ontspanning, stimuleert de bloedcirculatie, bevordert de opname van voedingsstoffen, en de afvoer van afvalstoffen en verbetert de zenuwfuncties.

  • Het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen
  • Het werkt ontspannend en geeft nieuwe energie
  • Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen
  • De slaap wordt rustiger (soms tijdelijk onrustiger)
  • Werkt stressverlagend
  • Helpt bij rug-, schouder- en nekklachten
  • Helpt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out

Westerse voetreflexmassage

De westerse voetreflexologie stimuleert de reflexzones en reflexpunten van de voet, die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen, klieren en gewrichten. Hierdoor kan het betreffende zieke orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken.

Chinese reflexmassage (chinflex)

De chinezen combineren de reflexzones van de voeten met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Meridiaanbanen zijn energiebanen die door het hele lichaam lopen en het lichaam en alle organen voorzien van energie.

Bij de Chinese reflexmassage worden het onderbeen en de knieën ook altijd gemasseerd. Hierdoor komt een goede doorstroming op gang en is het effect van de voetreflexbehandeling vele malen sterker. Tevens kent het totaal andere massagegrepen dan de westerse reflexmassage en enkele specifieke acupunctuurpunten zoals het punt voor slapeloosheid en het diabetes punt.

Afbeelding1